Tips voor haarbescherming tegen de zon

Als zomers het kwik omhoog gaat en de zon volop schijnt, is het heerlijk om erop uit te gaan en te genieten van het lekkere weer. Je smeert je dan natuurlijk wel goed in met zonnebrandcrème en wie weet gebruik je het hele jaar door wel een dag crème met een hoge beschermingsfactor. Maar hoe zit het met je haar? Bescherm je dat tegen de zon? Ook dit is belangrijk; niet alleen als je gaat zonnebaden, maar ook als je gaat winkelen of even de hond uitlaat.

Waarom moet je je haar tegen de zon beschermen?

Er zijn verschillende redenenen waarom het belangrijk is je haar tegen zonlicht te beschermen:

  • Zonlicht droogt je haar uit, waardoor het minder glanst en meer kan gaan klitten. Ook heeft droog haar eerder last van gespleten punten. Deze kun je niet herstellen, maar alleen verbergen of afknippen. Het is dus beter om gespleten punten zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Heb je gekleurd haar? Dan kan je haar verkleuren in de zon. Bij het permanent kleuren van je haar vindt oxidatie plaats. Dit is een chemische reactie die je haar lichter maakt, maar ook de balans van de natuurlijke pigmenten in je haar kan verstoren. Er wordt dan een oranje of gele ondertoon zichtbaar. Zeewater, chloor in zwembadwater en uv-straling versterken dit proces. Laat je haar dus het liefste kleuren door een professional die zorgt voor een goede basiskleur. Een filterlaag beschermt je haar vervolgens tegen verkleuringen.

Goede haarbescherming van Kerastase Soleil

Je kunt je haar natuurlijk tegen de zon beschermen met een hoed of een sjaaltje, maar er zijn ook diverse haarverzorgingsproducten verkrijgbaar die een beschermlaagje aanbrengen. Gebruik na het wassen van je haar altijd een conditioner en verwen jezelf een keer per maand met een voedend haarmasker. Behandel je haar voordat je de zon in gaat met een product dat uv-filters bevat.

Bij Christiaan Coiffures maken we gebruik van de producten van Kerastase Soleil. Deze haarproducten bieden bescherming tegen uv-straling, chloor en zout water. Zo ben je verzekerd van prachtig verzorgd haar, ook na een dagje zwembad of tijdens een uitgebreide strandvakantie. Je kunt de producten van Kerastase Soleil kopen in onze winkel in Abcoude, zodat je ze ook zelf thuis (en op vakantie!) kunt gebruiken. Onze haarstyliste Liset is specialist in het verzorgen van je haar en adviseert je graag over de haarproducten.

Wil je meer weten over haarbescherming tegen de zon? Neem contact op met Christiaan Coiffures of maak meteen een afspraak voor een behandeling in onze salon in Abcoude.