Onze nieuwe barbiershop

  • Yasser, onze barbier uit Syrië

Drie jaar geleden ontmoette ik Yaser Alshalak. De communicatie was lastig want hij sprak Engels noch Nederlands. Toch hielden we contact.

Yaser leerde in Syrië het kappersvak en had daar een eigen zaak. Helaas is die zaak met de grond gelijk gemaakt door IS. De familie ontvluchtte de oorlog. Ze werden hier opgevangen door lieve mensen.

Yaser wilde niets liever dan in Nederland opnieuw te starten in een prettige salon.
Dat idee liet mij niet los. Toen Han van Blokland mij over zijn plannen met betrekking tot Abcoude Proof vertelde, dacht ik meteen aan Yaser. Een barber-shop moest en zou er komen!

Handen uit de mouwen dus. In twee weken tijd hebben we een barber-hoek gerealiseerd in het leegstaande pand op Hoogstraat 12.
Het is een project voor een jaar maar wie weet waar we daarna naar toe gaan…
Han steunde me in elk geval mij bij het waarmaken van een droom. En zo geven we deze sympathieke barbier een mooie kans!

De leuke vintage meubeltjes van Han geven de Barber shop een gezellige look. In de hal van de voormalige supermarkt Koot zijn nu ongeveer acht bedrijfjes gevestigd. Waarschijnlijk komen er nog wel een paar bij.
12 november was een groot feest! Samen met de Dep tattoo lounge werd het bij ons een kleurrijke middag. Bedankt en many thanks Dep en Rem!

Yaser heeft een aantal heren laten zien en laten voelen 😉 waar hij toe in staat is. In Syrië komen klanten bij de Barbier om helemaal te relaxen. Je eens goed laten te verwennen. Tondeuse coupe, razor frade, strakke contouren. Knippen scheren, wassen, gezicht-en schouder massage. Bij Yaser kom je zeker terug!

We gaan officieel van start op 22 november a.s.
Woensdag, donderdag, vrijdag van 13.00 tot 17.00 en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kom gerust even binnen om kennis te maken en een kopje koffie te drinken.