Naar de kapsalon in de coronatijd

Heb jij zelf je haar geknipt of gekleurd tijdens de lockdown en ben je niet tevreden met het resultaat? Of heb je je haar deze hele periode laten uitgroeien en kun je niet wachten tot de schaar er weer in gaat? Na bijna drie maanden mag je eindelijk weer naar de kapper. Heerlijk! Maar een bezoekje aan de kapsalon zal er voorlopig anders uitzien dan je gewend bent. Om verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken zullen de kappers en jij zich aan een aantal veiligheidsregels moeten houden. Hier lees je meer over de maatregelen die we bij Christiaan Coiffures in Abcoude nemen en wat we aan jou als klant vragen.

Alleen naar de kapper op afspraak

Naar de kapper gaan is tijdens de coronatijd net even een andere ervaring dan voorheen. Om je eigen veiligheid en die van onze medewerkers en andere klanten te kunnen waarborgen, vragen we je om rekening te houden met de volgende maatregelen:

• Je kunt alleen naar de kapper op afspraak
• Probeer niet vroeger dan vijf minuten voor je afspraak te arriveren om contact met andere klanten te vermijden
• Houd 1,5 meter afstand
• Kom alleen naar de kapsalon; minderjarige kinderen en mensen met een beperking mogen begeleid worden door één volwassene
• Was je handen zodra je bij de kapper aankomt
• Wij nemen geen jassen meer aan; deze zul je zelf even moeten ophangen
• Je bent niet verplicht een medisch mondkapje te dragen, maar we raden wel aan om een stoffen mondkapje te dragen
• Voorlopig kunnen wij je helaas geen tijdschriften aanbieden
• Betaal liefst contactloos met je pinpas of mobiele telefoon
• Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op

Wat onze haarstylisten zullen doen

We hebben onze salon aangepast om gepaste afstand en goede hygiëne te kunnen waarborgen. Zo maken we voor elke klant gebruik van schone handdoeken en kapkleden, en zullen we na elke klant onder meer de kappersstoelen, wasbakken, scharen, borstels, deurklinken en pinautomaat desinfecteren. Onze medewerkers wassen hun handen voor en na het behandelen van elke klant en minstens elk uur. Tijdens bepaalde behandelingen, zoals wassen, kleuren en permanenten, zulln zij handschoenen dragen. Ook wordt hen gevraagd om thuis te blijven bij symptomen van griep of verkoudheid

Wanneer mag je naar de kapper en wanneer niet?

Het is ontzettend belangrijk dat je niet naar de kapsalon gaat als je symptomen van verkoudheid of griep hebt, inclusief een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 °C) of koorts. Ook als iemand die bij jou in huis woont symptomen van Covid-19 heeft, zoals koorts (vanaf 38 °C) en benauwdheid, moet je je afspraak afzeggen of verplaatsen.

Laat je na bijna 3 maanden weer verwennen in de kapsalon

Ondanks deze maatregelen zullen al onze haarstylisten en andere medewerkers hun best doen om je heerlijk te verwennen in onze kapsalon. Wij willen namelijk dat je je niet alleen veilig bij ons voelt, maar dat je ook goed kunt ontspannen. Dat mag nag drie maanden zonder professionele knip- of verfbeurt tenslotte wel!

Heb jij ook zin om je haar eindelijk weer lekker te laten knippen of verven door een ervaren haarstylist in Abcoude? Maak meteen een afspraak bij Christiaan Coiffures.