De beste tips tegen statisch haar

  • tips voor statisch haar

Statisch haar, we kennen het allemaal en vooral in deze periode van het jaar. Door de koude en droge lucht in de winter droogt je haar uit, en voelt meer futloos.  Het is dus belangrijk je haar tijdens de winter anders te verzorgen dan tijdens te zomer. Statisch haar komt het meest voor bij haar dat droog is, dus het droge haar de juiste voeding geven is stap 1. Maar er zijn nog meer tips om het statische en futloze effect te verminderen.

Bescherm je haar tegen de kou van buiten, dek het af met een muts of pet. Om te voorkomen dat het haar plat gaat zitten kun je er van tevoren een luchtige haarlak op sprayen en het haar in de tegenovergestelde richting kammen en je must of pet opzetten. Als je hem afzet kam je het haar weer in je gewone model en zit het minder plat.
Vermijd alcohol in je stylings producten, in de professionele producten zit hierin het verschil met de meer goedkopere range in stylingsproducten.
Vermijd de stijltang, de hitte van de stijltang droogt het haar nog meer uit. Wil je toch een stijltang gebruiken gebruik dan een goede hitte beschermer en een vocht inbrengende olie.
Je kam of borstel zelf heeft ook een grote invloed op het statisch effect. Gebruik een houten of hoornen kam of een borstel van echte haren.
Als laatst je kleding, synthetische kleding voedt ook de statische lading.
Mijn grootste beauty irritatie tijdens de wintermaanden is statisch haar! Nu het weer langzaam kouder wordt, weet ik gewoon dat dit er weer aan zit te komen. Ook weet ik zeker dat ik niet de enige ben en dat heel veel vrouwen out there hier ook mee kampen! Ik heb enkele tips tegen statisch haar die ook echt werken! Hier komen ze…

De beste tips tegen statisch haar

Waar komt statisch haar eigenlijk vandaan?

Wanneer er wrijving is tussen negatief en positief geladen deeltjes, gaat je haar omhoog staan. Denk maar eens aan het wrijven over je haar met een ballon. Je haar bevat op dit moment dan te veel negatief geladen deeltjes. In de winter komt dit vaker voor omdat de lucht droger is. Droge lucht lokt statische elektriciteit uit. In de zomer heb je hier daarom totaal geen last van!
Vaak begint het al bij je kledingkeuze. Probeer synthetische en glanzende stoffen te vermijden. Kies voor pure materialen als wol, leer of katoen. Deze materialen wekken minder snel statische elektriciteit aan.

Verwarming
Heel logisch dat we bij koud weer de verwarming aanzetten. De lucht in huis wordt hierdoor wel droger. Hang aan de verwarming van die speciale waterbakjes om meer vocht in de lucht te brengen. Door meer vocht te creëren, verkleint de kans op statische elektriciteit.

Föhn
Dat droogte de boosdoener is, is denk ik al wel duidelijk. Probeer zo min mogelijk je haren te föhnen omdat dit je haar nóg droger maakt. Kan je net als ik niet zonder föhn? Breng dan vóór het föhnen een voedende styling mousse in je haar om het haar iets te verzwaren en te voorzien van een beschermend laagje.

Hydrateren
Vermijd shampoos en conditioners die je haar uitdrogen. Vaak zijn dit de hardnekkige shampoos tegen roos of vet haar. Verwen je haar wekelijks naast het wassen met een goed vochtinbrengend masker om uitdroging tegen te gaan!

Haarlak
Spray na het stylen van je haar een dun laagje haarlak eroverheen. Je haar blijft nu muurvast op dezelfde plaats.

Haarolie
Een klein beetje olie over je haar verdelen zorgt ervoor dat je haar iets verzwaard en gevoed wordt. Statisch haar blijft uit en je hebt ook nog eens een prachtige glans!

Water
Een snelle oplossing is water. Maak je handen nat en wrijf over de bovenkant van je haar. Helaas is deze truc vaak van korte duur. Eenmaal droog, komt het weer terug.