De barbershop: ultieme verzorging voor de moderne man

Barbershops zijn weer helemaal terug van weggeweest. De barbershop is dan ook dé plek voor de moderne man om niet alleen zijn haar en baard te laten verzorgen, maar ook te kletsen met andere mannen met een goede kop koffie of zelfs een biertje erbij. Een bezoek aan de barber is dan ook echt een verwenmomentje voor elke man, of je nou alleen voor een klassieke scheerbeurt komt of je je een geheel nieuwe look laat aanmeten.

 

Wat doet een barber?

Een barber (of barbier) is van oudsher gespecialiseerd in scheren, baard trimmen en baardverzorging. De barber is dus meer dan een herenkapper! Doordat mannen zich tegenwoordig ook prima zelf thuis kunnen scheren, is het beroep van barbier in de loop der tijd minder gebruikelijk geworden. De laatste jaren is er echter weer veel meer aandacht voor dit oeroude vak en worden barbershops geopend in vrijwel alle Nederlandse steden. De moderne barbier biedt een echt totaalpakket aan.

Behandelingen bij de barbershop

Bij een barbershop kun je dus terecht voor een echte ouderwetse scheerbeurt met een recht scheermes. Maar al ligt de focus van een barbershop dan vooral op scheren en de verzorging van baard en snor – daar houdt het zeker niet bij op. Een behandeling door jouw barber moet een heerlijke, ontspannende ervaring zijn. Veel barbershops bieden daarom bijvoorbeeld een hoofd- en/of schoudermassage aan, natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie. Ook voor het wassen en knippen van je haar kun je bij de barbier terecht, net zoals voor het bijwerken van je wenkbrauwen.

Onze nieuwe mannenlijn: SEB MAN

In de barbershop van Christiaan Coiffures in Abcoude maken we gebruik van de producten van de nieuwe mannenlijn van Sebastian Professional: SEB MAN. Deze grooming-, styling- en haarverzorgingsproducten zijn speciaal ontwikkeld voor elke man die onbezorgd zichzelf wil kunnen zijn en de verschillende aspecten van zijn persoonlijkheid wil laten zien. Het assortiment bestaat onder meer uit een shampoo en conditioner, haar- en baardolie, haargel, en haarspray. Het toegevoegde guarana-extract en de geur van roze peper en bergamot geven je een heerlijk verkwikkend gevoel.

Wil je meer weten over onze barbier of meteen een afspraak maken in onze barbershop in Abcoude? Neem dan meteen contact op met Christiaan Coiffures.