Eigenaresse Christiaan Coiffures gehuldigd

  • oorkonde Coiffures Christiaan 2014

“Dit is een postuum eerbetoon aan mijn vader”

Christiaan Coiffures, de kapper in het centrum van Abcoude met de schaar op de deur, bestaat al meer dan honderd jaar. De huidige eigenaresse Karin van der Roest is de vierde generatie in een kappersfamilie met een lange traditie. Afgelopen woensdag ontving zij vanwege het 40-jarig lidmaatschap een speciale onderscheiding van ANKO, de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie. Deze branchevereniging bewaakt de kwaliteit en het toekomstperspectief van het kappersvak en alle aangesloten kapsalons.

Karin is sinds 1996 eigenaresse van Christiaan Coiffures. “Ik kom uit een echte kappersfamilie. Mijn overgrootvader begon ooit als kapper Van der Roest op de hoek Hoogstraat/Stationsstraat, mijn opa bouwde de zaak uit, mijn vader Christiaan maakte de salon groot en gaf er zijn naam aan en ik heb het bedrijf gemoderniseerd. Het was ook mijn vader die 40 jaar geleden lid werd van de ANKO, dus in zekere zin is deze onderscheiding een postuum eerbetoon aan hem “.

Kapsalons in het straatbeeld

Het kappersvak is continu in ontwikkeling. Lifestyle en beleving horen tegenwoordig net zo bij het standaardkappersjargon als vroeger het begrip wassen-watergolf. “Het is van groot belang dat we ons voortdurend ontwikkelen en voorop blijven lopen in technische kennis, ” verklaart Karin. Onder druk van het economisch tij en thuiswerkers verdwijnen er steeds meer kapsalons uit het straatbeeld, terwijl het voor de dynamiek van een straat of dorp juist belangrijke ontmoetingsplaatsen zijn. Dat is een voorbeeld waar ANKO een belangrijke rol vervuld: zij treden op als overlegpartner naar de gemeentelijke overheid. Landelijk gezien zet de organisatie zich in om kappersdiensten in het lage btw-tarief van 6% te houden. Daarnaast werkt ANKO samen met kappersopleidingen om het vakmanschap van jonge kappers te ontwikkelen en loopbaanmogelijkheden te creëren.

Kwaliteit en aandacht voor het beste resultaat

Kwaliteit en aandacht voor het beste resultaat - Karin van de Roest

“Deze huldiging is wel een hart onder de riem ja, ” lacht Karin, “want het runnen van een zaak, de verantwoordelijkheid voor personeel en het zorgen voor continuïteit gaan echt niet vanzelf. De onderscheiding komt ook het hele team van Christiaan Coiffures toe: we zijn stuk voor stuk goed opgeleide professionals, met ieder een eigen specialisme. We volgen cursussen en trainingen om de nieuwste kleur- en kniptechnieken in de vingers te hebben en houden elkaar scherp door hoge kwaliteitseisen te stellen. Bij ons ga je letterlijk tot in de puntjes verzorgd de deur uit. ”

Van snelle knipbeurt tot uitgebreide behandeling: alles gebeurt met tijd en aandacht.

Zonder of met afspraak

Iedereen kan altijd zonder afspraak binnenlopen – van maandag tot en met zaterdag. Afspreken kan alleen op dinsdag- en donderdagavond. De wachttijd is nooit lang en met een cappuccino aan de leestafel is het even lekker bijkomen van de hectiek van alledag. Van snelle knipbeurt tot uitgebreide behandeling: alles gebeurt met tijd en aandacht. En op woensdagmiddag krijgen alle kids 10% korting op knippen. Christiaan Coiffures is een kapper waar iedereen blij van wordt, ook voor mannen!