5 tips voor haarverzorging in de winter

Koud weer en centrale verwarming – het zijn dé ingrediënten voor droog en beschadigd haar. Gelukkig kun je zelf heel wat doen om je haar te beschermen in de winter. Lees snel verder voor onze vijf favoriete tips voor haarverzorging. Bij een goede kapsalon, zoals Christiaan Coiffures in Abcoude, kun je bovendien uitgebreid advies krijgen over de juiste haarverzorgingsproducten.

1. Eet voeding met voldoende vitamine B8

Deze vitamine wordt ook wel biotine genoemd en zorgt voor de versterking van je huid, haar en nagels. Heb je last van droog en breekbaar haar of zelfs haaruitval? Dan kan het zijn dat je een biotinetekort hebt. Je kunt zelf dit tekort aanvullen met voeding waar veel vitamine B8 in zit, zoals noten, pinda’s, melk en eieren. Ook zijn er haarverzorgingsproducten verkrijgbaar waar biotine in zit. Door deze regelmatig te gebruiken kun je je haar dikker en sterker maken. Vooral als je haar in de winter droger is, kan dit een groot verschil maken.

2. Ga niet met nat haar naar buiten

Het is vaak zo verleidelijk: ’s ochtends snel even douchen en dan meteen de deur uit rennen met nat haar. ’s Winters kun je dit beter niet doen, vooral niet als het vriest. Je haar kan dan namelijk ook bevriezen en breekt dan erg makkelijk af. Gebruik liever een föhn op de laagste stand (ook hete lucht kan je haar beschadigen!) of laat je haar thuis langzaam drogen.

3. Vermijd heet water …

Vooral op koude dagen is het heerlijk om lang onder een hete douche te staan, maar goed voor je haar (of je huid) is het niet! Door heet water gaan je haarschubben namelijk open staan, wat je haar droger en pluiziger maakt. Wil je toch genieten van een lekker warme douche, draag dan een hippe douchemuts of spoel je haar na met koud water. Koud water zorgt er namelijk voor dat de haarschubben weer sluiten, waardoor je haar ook nog eens een prachtige glans krijgt.

4. … en hete stylingtools

Zoals genoemd is hitte niet goed voor je haar. Dat geldt niet alleen voor de douche en de föhn, maar ook voor je steil- en/of krultang. In de winter kun je beter de natuurlijke structuur van je haar omarmen of kiezen voor een stylingmethode waar geen hitte bij aan de pas komt. Wil je toch echt jouw hete stylingtools gebruiken? Behandel je haar dan eerst met een product dat het tegen de hitte beschermt.

5. Bescherm je haar met een muts

Een muts beschermt je haar niet alleen tegen de kou, maar voorkomt ook dat lang haar afbreekt doordat het tegen je jas schuurt. Daarvoor is het dus wel het beste als je al je haar in de muts stopt en niet de punten eruit laat hangen. Bovendien blijf je met een muts zelf ook lekker warm en zie je er hip uit!

Met deze manieren om je haar te beschermen in de winter is de kans groot dat je het nieuwe jaar met prachtige gezonde lokken kunt beginnen. Is je haar toch beschadigd? Maak dan een afspraak bij Christiaan Coiffures in Abcoude voor een verzorgende behandeling of een knipbeurt.